1 december 2014

Le Dakar – Behind the Scenes


Live aanwezig

Op 3 januari 2015 start het grootste 4x4 avontuur ter wereld wederom in Zuid Amerika. Op het centrale plein van Buenos Aires zal de officiële start gegeven worden van Le Dakar 2015. Ruim 9.000 kilometer bergpassen, gravelpaden, stenen en woestijnen zullen de deelnemers moeten overwinnen om een prachtig “rondje Zuid Amerika” te gaan rijden. En, 4WDnederland is erbij! Onze Event Manager Sijbrand Booij zal dit jaar namelijk de eerste én enige Nederlandse Crewmember zijn van het daadwerkelijke Dakar Organisatieteam van de A.S.O., het bedrijf achter de zwaarste rally ter wereld!

Tijdwaarneming bij deelnemers

Als onderdeel van het team “Controle Horaire Arrivée”, oftewel “Tijdscontrole bij de Aankomst”, zal hij samen met zijn team aan het einde van elke Special Stage Etappe de tijdswaarneming van alle deelnemers vastleggen en verwerken in de rankings. 13 Etappes lang komen er vermoeide of soms zelfs uitgeputte deelnemers bij hem over de finish, waarmee hij een inkijk kan geven in het “Dakar achter de schermen”.

350 crewleden en ruim 400 deelnemende voertuigen

Afgelopen weekend vond de crew training plaats in het hoofdkwartier van de Dakarorganisatie in Parijs, en Sijbrand was daar uiteraard bij. “Het is prachtig om te zien hoe professioneel deze organisatie in elkaar zit. Met bijna militaire precisie en procedures zorgen we er in Zuid Amerika met ongeveer 350 crewleden voor dat alles op rolletjes gaat lopen. Een ongelooflijke uitdaging als je bedenkt dat ook het 3000 man tellende Bivak-dorpje per dag z’n 600km moet verplaatsen. Ruim 400 deelnemende voertuigen met ongeveer nog zo’n aantal aan assistentievoertuigen gaan over verschillende etappes door de meest onherbergzame gebieden. Roadbooks, organisatie-voertuigen, medische teams, helicopters, satelietverbindingen, data-centra in Argentinië en Europa, en nog veel meer. En alles moet naadloos in elkaar passen om een dergelijke uitdaging tot een goed einde te kunnen brengen. Een enorme klus waarvan ik trots ben daar een onderdeel van te mogen zijn!”, aldus Sijbrand Booij.

Andere kant van Le Dakar

Op 29 december zal hij zich in Madrid bij de rest van zijn collega’s voegen om door te vliegen naar Buenos Aires. Vanaf 30 december wordt in 4 dagen ter plaatse alles in gereedheid gebracht, waarna op 4 januari de eerste etappe zal gaan starten vanaf het hart van de stad. 14 Dagen lang doet Sijbrand verslag van zijn belevenissen als officieel crewmember en verteld veel over “de andere kant van Le Dakar”. Volg zijn verhaal op de facebook van 4WDnederland (http://www.facebook.com/4WDnederland?fref=ts) én op onze website www.cormillenaar.nl!


 

   

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart