22 december 2014

Update Le Dakar - Behind the scenes

Laatste voorbereidingen voor vertrek

Met nog een kleine week te gaan tot vertrek neemt de Woestijn-koorts ook bij mij nu sterk toe. Paklijstjes nalopen, handige dingetjes in de kasten zoeken en slechts soms vinden, nog even de laatste spulletjes kopen. Eén van die laatste dingen die ik nog geregeld moest krijgen, was een licentie. Want niet alleen als deelnemer aan een rally heb je een officiële licentie van de KNAF nodig, maar ook als official. Dat werd mij in ieder geval zijdelings nog even gemeld door de A.S.O. Direct contact opgenomen met de KNAF en de “dakar-gedelegeerde” mevrouw Teisterman over het hoe en wat van een Official Licentie. Duurt normaal natuurlijk een week of twee voordat je iets dergelijks in huis hebt, dus haast was een beetje geboden, zeker met de Kerstdagen in aantocht. Maar, mede door een zeer begripvolle KNAF en hoge bereidheid van ieder om mij snel te helpen, ontving ik afgelopen maandag toch al mijn licentie in huis. Official Timekeeper Terreinsport staat erop… Best een beetje trots!

Woestijn-storm-proof stofbril

Weer een belangrijk vinkje achter mijn “nog even to do lijst”. Een lijst die eigenlijk kleiner zou moeten worden, maar zoals zo vaak vlak voor een reis kom je erachter dat je toch nog wel een hoop weg te werken hebt voordat je met een gerust hart 3 weken de woestijn in kunt…. Inmiddels is het een dag voor Kerst en is het lijstje gelukkig weer een stuk kleiner geworden. Spulletjes geshopt, zaken geregeld en eerste “proef-pakking” van mijn koffer en rugtas zijn geslaagd, alles past erin. Eigenlijk heb ik niet zoveel nodig, dat scheelt. Het belangrijkste is de woestijn-storm-proof stofbril en de KNAF licentie, dan kan ik ze goed zien aankomen en is mijn timing van onze Hollandse jongens in ieder geval direct officieel!

Dagelijks live verslag vanaf 29 december a.s.

Op 29 december zal ik me in Madrid bij de rest van mijn collega’s voegen om door te vliegen naar Buenos Aires. Vanaf 30 december wordt in 4 dagen ter plaatse alles in gereedheid gebracht, waarna op 4 januari de eerste etappe zal gaan starten vanaf het hart van de stad. 14 Dagen lang doe ik verslag van mijn belevenissen als officieel crewmember en vertel ik veel over “de andere kant van Le Dakar”. Volg mijn verhaal op de facebook van 4WDnederland (http://www.facebook.com/4WDnederland?fref=ts) én op de website http://www.cormillenaar.nl

 

Lees hier het vorige verslag van Sijbrand


 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart