16 januari 2015


Wat houdt een reconditionering in? 

Tijd voor nieuwe G-Klasse
In de zomer van 2003, toen nog gevestigd aan de Legmeerdijk in Amstelveen, leerde wij onze relatie met een smaragd zwarte G500 kennen. Na ruim 10 jaar rijplezier en een bijzonder plezierige dealer - klant relatie waarbij wij het volledige onderhoud hebben mogen doen, werd het voor hem tijd voor een nieuw exemplaar. Na diverse proefritten, zelfs met een 63AMG, kwam de eigenaar tot de conclusie dat deze nieuwste generatie G-Klasses niet het gevoel gaven zoals hij dat bij zijn eigen G500 heeft.

Plan voor reconditionering
Een plan werd gesmeed om met de gezamenlijke werkplaatsen van G-center BV en Cor Millenaar BV de G500 te reconditioneren. Dit is een zogenaamde ‘body-off’ restauratie geworden waarbij het chassis geheel gestraald en gespoten is met een hoogwaardige onderlaag en chassislak en de carrosserie geheel opnieuw gespoten. Er zijn vele delen preventief vervangen of om een nieuwe uitstraling te creëren. Denk daarbij aan kunststof onderdelen zoals verlichtingunits, stootlijsten en raamrubbers.

Totale body-off
Door het scheiden van de body van het chassis kon gelijkertijd aan alle voertuigonderdelen gewerkt worden. De body werd geheel uit elkaar genomen, waarbij interieur, ramen, deuren en schuifdak gedemonteerd zijn voor plaatwerkherstel en het spuiten van de gehele carrosserie. Ook de voorschermen werden verwijderd zodat deze gecontroleerd en los van elkaar gespoten konden worden. Aan het chassis werd het nodige laswerk uitgevoerd. Gevoelige veerschotels en schokdemper consoles zijn preventief vervangen.

Chassis en onderstel
Het chassis werd na herstel wederom gestraald en in speciale epoxyprimer en chassis lak gespoten, die daarna voorzien werd van een hardwax behandeling om een goede conservering te waarborgen. Bij het opbouwen zijn alle rem- , sper- en brandstofleidingen op het chassis preventief vervangen en zijn de assen voorzien van nieuwe schokdempers. Zoals wij gewend zijn waren ook voor deze Mercedes-Benz alle originele onderdelen nog prima leverbaar.

Aandrijflijn
De aandrijflijn te weten; motor, versnellingsbak, tussenbak en assen werd eveneens onder handen genomen. Het zijn voornamelijk afdichtingen die zijn vernieuwd, de draaiende delen bevonden zich nog in prima conditie door goede onderhoudshistorie van deze auto. De aslichamen en draagarmen zijn gereinigd, ontroest en voorzien van een speciale coating zodat ook deze weer voor jaren geconserveerd zijn.

Interieur
Het gehele interieur is gereinigd, verzorgd en veelal met nieuwe bevestigingen weer gemonteerd. Ook hier waren grote ingrepen overbodig door de huidige goede conditie. Uiteraard zijn alle (elektrische) bedieningscomponenten gecontroleerd op werking en waar nodig of wenselijk verbeterd en afgesteld.

Uiteindelijke resultaat
Ten slotte werd het G-Klasse chassis voorzien van nieuwe banden en opnieuw gespoten Ashtaroth 18” velgen. Het uiteindelijke resultaat is een fantastische G500 die lijkt stil te hebben gestaan in de tijd en eruit ziet alsof deze net uit de fabriek in Graz is gerold.

Waardevermeerdering?
Voor veel voertuigen, vooral van andere merken, is er na reconditionering vaak een geringe waardevermeerdering. Een waarde die wordt bepaald door gerenommeerde en beëdigde taxateurs. Na de verbeteringen met de kwaliteit zoals wij die uitvoeren neemt de waarde, vermeldt in het taxatierapport, veelal met 75% van het geïnvesteerde bedrag toe.

Youngtimerregeling en een lage bijtelling
Groot bijkomend voordeel is de lage bijtelling, volgens de Youngtimerregeling, als de auto zakelijk wordt gereden. Wilt u hier meer over weten maak dan een afspraak met onze afdeling verkoop (Tel: 0297-330011 of e-mail ) voor een volledige uitleg met bijbehorende mogelijkheden.

"Body-off" reconditionering Smaragd Zwarte G500 

   

 Meer foto's

 

Reconditionering Klassieke 300GD Cabrio
In onze werkplaats vond een vergelijkbare exercitie plaats met een klassieke 300GD Cabrio uit 1988. Deze unieke gereconditioneerde G-Klasse staat in onze showroom en is te koop! Ter illustratie vind u hier een foto compilatie.

Reconditionering Klassieke Cabrio en te koop!

   

Meer foto's

Voor meer informatie over deze auto klik hier.

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart