31 maart 2015

Unieke 280 SE Cabriolet in onze werkplaats!

Kennis en kunde noodzakelijk
Deze schitterende Mercedes-Benz W111 280 SE Cabriolet hebben wij aangekocht voor een gewaardeerde relatie. Dat hiervoor kennis en kunde noodzakelijk is werd in onze zoektocht weer eens bevestigd. In het web van specificaties waarbij de onderlinge verschillen in waarde van de diverse voertuigen in voorkomende gevallen zomaar met meer dan 300% kunnen verschillen. Van de Mercedes-Benz W111 Cabriolet zijn 7456 exemplaren gebouwd, waarvan er 1390 als 280SE van de band zijn gerold Dit type is van 1967 tot en met 1971 geproduceerd.

Waardestijging van 22%
Op het gebied van veiligheid was de 280SE zijn tijd ver vooruit. Zo was het de eerste auto van Mercedes-Benz met een veiligheidskooi en een geïntegreerde kreukelzone. Ook is de 280SE de eerste auto met een zogenaamd veiligheidsstuur die voorkomt dat de bestuurder wordt gepenetreerd. Ook werden de scherpe uitstekende delen in het interieur bekleed zodat bij een ongeval letsels worden voorkomen. De 280SE rolde standaard van de band met rondom schijfremmen en een onafhankelijke wielophanging. Momenteel stijgen de prijzen voor de betere exemplaren met weinig kilometers behoorlijk. Zo heeft er in de afgelopen 8 jaar een waardestijging van 22% plaatsgevonden.

Naam "Flackkühler"
‘Onze’ 280SE is uitgerust met een 2.8L zes cilinder lijnmotor die 160 PK levert. In combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak brengt de auto je in 10,5 seconde van 0 naar 100 km/u. In 1968 kwamen de 280 SE Coupé/Cabriolet als vervanging voor de 250 en 300 modellen. Deze types hadden nog niet de lagere grill en motorkap en hadden ook nog niet de rubbers in de bumpers. In 1969 kreeg de W111 een facelift, de grill en de motorkap werden verlaagd, waardoor hij de naam ‘’Flachkühler’’ heeft gekregen.

Originaliteit behouden
Momenteel zijn wij bezig om deze auto technisch rijklaar te maken voor dit seizoen. Na de zomer gaan wij deze auto in concoursstaat brengen, dat wil zeggen dat het voertuig technisch, in- en exterieur in nieuwstaat word gebracht. Hierbij willen wij zo veel mogelijk originaliteit van de auto behouden. Zeer zeker een uniek project waar wij met trots aan mogen werken!

Binnenkort meer....
We laten zo spoedig mogelijk een complete fotoserie van de aflevering van deze uniek auto maken. Uiteraard vind je deze terug in één van onze volgende nieuwsbrieven.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder zie je de fabrieks kleurstellingen van de Mercedes-Benz W111 280SE

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart