10 april 2017

G-Klasse sleuteldag zeer goed bezocht 

 


Gastheer voor MBTCN Club
Op zaterdag 25 maart traden wij voor het 2e jaar op rij op als gastheer voor de G-Klasse van de MBTCN (Mercedes-Benz Terrein Wagen Club). Een actieve club met net als wij een grote passie voor de G-Klasse. Wij stelde onze werkplaats met zeven bruggen ter beschikking en onder toezicht van onze monteurs konden de leden zelf sleutelen en eenvoudige reparatie- en onderhouds-werkzaamheden verrichten. Mooi weer, soep van Ben en veel G-passie maakte dit wederom een zeer geslaagde dag.

Hieronder vindt u een verslag namens het bestuur van de MBTCN.

Grote opkomst.
Op zaterdag 25 maart 2017 waren we als MBTCN voor het 2e jaar op rij te gast bij Cor Millenaar 4x4 Mercedes-Benz in Aalsmeer voor onze sleuteldag. Het aantal aanmelding voor deze dag overtrof al onze verwachtingen, de werkelijke opkomst was nog vele malen groter. Vermoedelijk geholpen door het mooie weer kwamen diverse G rijders spontaan een bezoekje brengen in Aalsmeer.

Welke klussen?
Rond 10.00 uur stonden de eerste G’s al op de brug en werd er gelijk driftig gesleuteld. Waar we vorig jaar nog enige terughoudendheid zagen, werd er dit jaar flink ingezet om de beoogde klussen tijdig af te krijgen. Remmen, olie verversen, sperren ontluchten, deurpanelen vervangen, verlichting controleren, tankbescherming herstellen; het is allemaal voorbijgekomen. Ook van de mogelijkheid om de onderzijde van de G grondig te reinigen werd dankbaar gebruik gemaakt. Laten we eerlijk zijn, een goede stoomcleaner is toch onontbeerlijk na een rondje terreinrijden en ook een vorkheftruck komt daarbij zeker van pas. Beide zaken zouden standaard bij iedere G rijder in de garage moeten staan, maar we vrezen dat dit in werkelijkheid niet het geval zal zijn.

Vier taarten en enorme pan soep.
Het wachten tot er weer een brug vrijkwam was geen straf. Behalve dat er veel moois te zien was en er een hoop gelijkgestemde aanwezig waren om ervaring en kennis mee te delen, was er ook goed gedacht aan de inwendige mens. Naast de enorme pan soep die onze huis cateraar Ben weer op voortreffelijke wijze had verzorgd, was er ook nog een MBTCN lid die maar liefst 4 taarten had meegenomen!

Ervaring en juiste gereedschappen.
Waar zeker animo voor te vinden was, was het sleutelen aan de eigen G, onder het toeziend oog van de professionele monteurs van Cor Millenaar 4x4 Mercedes-Benz. Het hebben van specialistische kennis van de G is één ding, de ervaring en juiste gereedschappen is minstens net zo belangrijk. Waarom moet iets in een bepaalde volgorde en hoe moet je iets smeren of ontluchten. Alles kon en mocht gevraagd worden en ook zelf geprobeerd worden. Lukte het niet meteen of was er speciaal gereedschap of apparatuur nodig, dan werd dat door de mannen van Cor Millenaar geregeld. Was er een onderdeel direct nodig omdat het aan vervanging toe was? Ook dat kon gelijk geregeld worden, want ook de mannen van het magazijn waren er de hele dag bij. Zowel nieuw als gebruikt is ruimschoots op voorraad; het moet dus wel heel raar gaan wil iets niet direct te verhelpen zijn.

Sleuteldag in 2018.
De sleuteldag is wederom een groot succes geweest, mede door de hoge opkomst van alle deelnemers en het gepassioneerde team van Cor Millenaar 4x4. Onze trouwe website bezoekers zullen inmiddels gezien hebben dat de sleuteldag inmiddels ook voor 2018 ingepland staat. Als iets goed bevalt moet je dat continueren en over een paar jaar maakt het een vast onderdeel van onze tradities.

Bedankt.
We willen iedereen die onze sleuteldag heeft bezocht en heeft meegewerkt om het tot een succes te maken, van harte bedanken !! Nog een extra bedankje voor onze bestuursleden Johan en Ben, die de vrijdag vooraf hebben geholpen om de gehele werkplaats vrij te maken om zo veel mogelijk ruimte te maken voor alle deelnemers. Super gedaan mannen !!


Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart